Cornuri fragede cu rahat si dulceata

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 2900 vizualizari

 

Buna seara bucatarasi, cum este weekend si maine e prima zi de primavara eu o intampin cu ceva dulce si fraged. O primavara frumoasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura rasatura portocala sau lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • rahat si dulceata cat dorim .
  • zahar pudra pt decor
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede cu rahat si dulceata:

Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia.

Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele ramas, daca va rezulta un aluat mai tare mai adaugati lapte dar eu m-am incadrat in 300 ml lapte.

Framantam bine coca  timp de 30 minute, intre timp adaugand ulei pt a iesi un aluat lucios si fraged. Lasam la dospit coca timp de  cat dorim !! :))

Eu am framantat aluatul de 2 ori!! 

Odata crescut rupem bucatele din el si cu sucitorul intindem foi nu prea subtiri si cu cutitul sau cu cuterul formam triunghiuri unde asezam la capatul acesteaia rahat sau dulceata si rulam spre interior.

Le asezam in tava invelita cu hartie de copt, le ungem cu ou si le bagam la cuptor preincalzit pana ce acestea s-au rumenit .

Odata rumenite le scoatem din tava le pudram si le papam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede cu rahat si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore