Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci

de Tabita _ in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 6966 vizualizari

 

Absolut delicioase aceste cornuri! Mi-au placut cum aratau la Gaby_d si m-au convins sa la incerc. Sursa Nico&Lia

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • putina sare
  • 2 oua

Umplutura:

  • nuca macinata
  • magiun de prune

Pentru uns:

  • 1 ou
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci:

Aluatul:

Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute.

Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios. 

Aluatul se da la rece pana se pregateste umplutura. 

Umplutura: 

Se maruntesc nucile si se amesteca cu magiunul.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati de 28-34 de grame, din care se modeleaza bilute. (La suprafata se formeaza o crusta si mici crapaturi.)

Fiecare biluta se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Se pune cate umplutura, se intinde, se ruleaza (am rulat cu partea crapata in exterior) si i se da forma de potcoava.

Cornurile se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand spatiu intre ele.

Cu ajutorul unei pensule se ung cu galbenus de ou si se lasa sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor se ung cu albus. 

Se incalzeste cuptorul la 180°C si se introduce tava. 

Se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.

Prima tava am lasat-o putin mai mult si s-au rumenit bine.:)

 

TIPS-URI

1

Am injumatatit cantitatile si au rezultat 17 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Tabita _ 1

20.03.2014, 22:50

Ma bucur ca-ti plac Rocsi

anca_rm 1

21.03.2014, 09:54

Tabita ce cornuri bune ai facut

Tabita _ 1

21.03.2014, 11:07

Multumesc Anca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )