Desi am multe retete de fursecuri si biscuiti, acestea au urcat repede in topul meu pentru ca sunt pufoase, perfect aromate si chiar si dupa o saptamana/doua sunt la fel de bune (tinute in cutie metalica)
Trebuie sa le faceti neaparat pentru Craciun si sa le savurati cu cei mici si mari dimineata sau seara cu o bautura calda, o cafea, un ceai, o cana de lapte cald.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Dam bolul la frigider aproximativ 2 ore.
Pregatim doua farfurii si punem intr-o farfurie zahar tos si in cealalta zahar pudra.
Scoatem bolul cu aluat din frigider si cu o lingurita luam din aluat si cu mana formam bile pe care le tavalim mai intai prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra.
Asezam bilele lasand distanta intre ele (vor creste destul de mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15 minute.
Le scoatem din cuptor si din tava si dupa ce s-au racit le putem pune in cutii metalice
1
In functie de marimea bilelor facute va pot iesi mai multe sau mai putine
2
Aluatul e usor lipicios, eu dupa fiecare zece bile m-am spalat pe maini