Azi am facut dintr-un kg faina cornulete de aperitiv reteta am scris-o cu ceva vreme in urma si dintr-un kg de faina aceste delicioase cornuri, m-am inspirat din reteta Deliei de galuste am respectat in mare parte ingredientele, doar ca eu am dublat cantitatea si am schimbat umplutura si la ulei am ramas doar la 100 ml.Si vreau sa spun ca sunt o bunatate si am pus trei sfert din cantitate alune de padure.Multumesc Delia draga
Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut.
Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar, iaurtul si inca 100 ml lapte caldut, punem si razatura de lamie si incepem sa framintam bine.
Catre finalul framintatului adaugam si uleiul caldut, il adaugam treptat, si framintam pina mina ramine curata( fara aluat pe ea).
Acoperim cu un servet de bucatarie si lasam la crescut intr-un loc cald si ferit de curent. Intre timp macinam alunele si nuca, lasam deoparte 5 linguri de nuca si alune macinate si amestecam cu trei linguri de zahar( prin acest amestec vin trecute cornurile).
Restul de alune si nuca amestecam cu zaharul ramas, zaharul vanilat si laptele ramas fierbinte, amestecam bine si lasam la o parte.
Cind aluatul a crescut bine rupem cite o bucata de marimea unei mingi mici framintam un picut, si intindem aluatul sub forma de cerc, apoi impartim cercul in patru obtinind patru triunghiuri.
Fiecare triunghi impartit in trei sau patru( urmariti imaginile)la baza fiecarui triunghi se pune cite o lingurita plina de umplutura apoi rulam catre virf.
Repetam operatiunea pina terminam aluatul.Apoi fiecare cornulet il trecem prin amestecul de nuca si alune macinate cu zahar si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.
Lasam 10 minute sa mai creasca apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35- 40 min.Cind sunt rumenite bine le scoatem, se pot servi si calde si reci.Am obtinut din compzitia folosita produs finit 2 tavi si jumatte de 45/40 cm .
Am scris-o cu mare drag pentru doritori sa va fie de folos.
1
Un desert bun la cafea, ceai, lapte dar si ca atare
2
Minunat pentru copilasi la pachetelul de la scoala si gradinita