Cornuri cu alune de padure si nuca

de babi5 in Prajituri, 19 Noi 2014 | 4708 vizualizari

 

Azi am facut dintr-un kg faina cornulete de aperitiv reteta am scris-o cu ceva vreme in urma si dintr-un kg de faina aceste delicioase cornuri, m-am inspirat din reteta Deliei de galuste am respectat in mare parte ingredientele, doar ca eu am dublat cantitatea si am schimbat umplutura si la ulei am ramas doar la 100 ml.Si vreau sa spun ca sunt o bunatate si am pus trei sfert din cantitate alune de padure.Multumesc Delia draga

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de calitate superioara
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura razatura de lamie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 300 ml lapte
  • 1 iaurt(140 ml)0% grasime
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 oua
  • 300 gr. zahar
  • 250 gr alune de padure
  • 100 gr.nuca
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu alune de padure si nuca:

Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut.

Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar,  iaurtul si  inca 100 ml lapte caldut, punem si razatura de lamie si incepem sa framintam bine.

Catre finalul framintatului adaugam si uleiul caldut, il adaugam treptat, si framintam pina mina ramine curata( fara aluat pe ea).

Acoperim cu un servet de bucatarie si lasam la crescut intr-un loc cald si ferit de curent. Intre timp macinam alunele si nuca, lasam deoparte 5 linguri de nuca si alune macinate si amestecam cu trei linguri de zahar( prin acest amestec vin trecute cornurile).

Restul de alune si nuca amestecam cu zaharul ramas, zaharul vanilat si laptele ramas fierbinte, amestecam  bine si lasam la o parte.

Cind aluatul a crescut  bine rupem cite o bucata de marimea unei mingi mici framintam un picut, si intindem  aluatul sub forma de cerc, apoi impartim cercul in patru obtinind patru triunghiuri.

Fiecare triunghi impartit in trei sau patru( urmariti imaginile)la baza fiecarui triunghi se pune cite o lingurita plina de umplutura  apoi rulam catre virf.

Repetam operatiunea pina terminam  aluatul.Apoi fiecare cornulet il trecem prin amestecul de nuca si alune macinate cu zahar  si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.

Lasam 10 minute sa mai creasca apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35- 40 min.Cind sunt rumenite bine le scoatem, se pot servi si calde si reci.Am obtinut din compzitia folosita produs  finit 2  tavi si jumatte de 45/40 cm .

Am scris-o cu mare drag pentru doritori sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Un desert bun la cafea, ceai, lapte dar si ca atare

2

Minunat pentru copilasi la pachetelul de la scoala  si gradinita

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu alune de padure si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

babi5 1

20.11.2014, 08:35

Rocsi,Mokuska, MotanLaOaleintradevar sunt delicioaseadica au fost : multumesc mult

babi5 1

20.11.2014, 08:39

Claudia_O,gabi_gabitza, reisnaor_2006,mirela0911,Bunica, Adele, muktumesc mult

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)