Cornuri cu mac si rahat

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mar 2011 | 6845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700g faina alba
  • 35g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 100g unt
  • cca 350ml lapte
  • 3 lg zahar
  • putina sare
  • 50 g mac
  • 2-3 lgt zahar
  • 150 g rahat colorat
  • 1 ou pt uns
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu mac si rahat:

Intr-un vas se cerne faina. Se face o maia din putin lapte caldut, 1 lgt zahar, una de faina si drojdia. Dupa ce a crescut putin se toarna peste faina si se mesteca putin. Se adauga ouale batute, untul topit, zaharul, sarea si laptele in functie de cat cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se pune la dospit intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru se pune putina faina, se ia aluatul , se imparte in 4 parti egale. Se ia o bucata si se intinde cu sucitorul o forma rotunda care se va taia in 8 bucati la fel ca pizza.

Rahatul se taie cubulete, macul se amesteca cu zaharul si se pune pe triunghiurile taiate si se ruleaza formandu-se cornurile.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa 15 minute sa creasca dupa care se ung cu ou si se presara mac deasupra (eu am presarat mac doar pe cele umplute cu mac, restul le-am lasat asa).

Se da la cuptor pt 20 minute la 190 grade sau pana se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mac si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mirela0911 1

29.03.2011, 11:57

cris, luk, lau multumesc
diva kamy mersi
Anamaria te servesc, chiar cu mac mi-au mai ramas cateva

mirela0911 1

29.03.2011, 11:58

Mamaie, Kuki multumesc mult

adry88 1

02.06.2011, 12:48

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby