Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2017 | 4258 vizualizari

 

Ceva simplu, ceva de pregatit in aceste zile calduroase ca nu necesita mult timp, dar si ceva foarte bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete mai mari
  • 250 gr ricotta
  • 1 ceapa verde
  • 2-3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura parmezan ras
  • 120 gr bacon taiat fasii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon:

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt.
Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras, sare si piper.
Adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta.

Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam ciupercile.
In interiorul fiecarei ciuperci, punem cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza.
Ciupercile umplute le invelim in cate o felie de bacon.

Punem si coditele de la ciuperci in tava.
Le acoperim cu staniol, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20-25 de minute.
Scoatem staniolul dupa acest timp, le mai lasam pana se rumeneste usor baconul.

Se scot din cuptor ciupercile cand sunt gata, le lasam putin sa se racoreasca, apoi sunt numai bune de servit.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza