Cornuleţe pufoase ♥

de Emacristina in Dulciuri, 27 Iun 2013 | 13556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 grame faina
  • 5 linguri unt/margarina/untura
  • 3 linguri de zahar
  • 25 de grame drojdie (un cub)
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe pufoase ♥:

Am pus făină în bol şi am făcut o adâncitură în mijloc.

În adâncitură am pus unt (puteti pune si untura sau margarina) , coajă de lămâie şi le- am amestecat bine cu făină.

Într-un alt bol am pus laptele călduţ în care am dizolvat drojdia si zahărul. Am lăsat 10 minute amestecul, apoi l-am adăugat peste făină şi unt . 

Am pus şi cele 2 ouă şi am frământat bine un aluat elastic . 

L-am lăsat (acoperit cu un prosop) să crească timp de o ora.

Apoi am înfăinat masa şi am întins aluatul. Am tăiat bucăţi de aluat pe care le-am umplut cu gem şi apoi le-am rulat.

Am pus în tavă pe hârtie de copt şi am lăsat în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

   

TIPS-URI

1

Sunt foarte fragede şi se păstrează câteva zile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe pufoase ♥" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem