Cand vine vorba despre cornulete, nu cred sa fie cineva sa le refuze. Sunt atat de bune si de versatile, se pot umple cu rahat, gem, nuca, mac, etc.
Pentru aceasta Reteta de cornulete fragede cu gem de prune si nuci, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, smantana, untura, zahar, gem de prune, nuci.
Cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu gem de prune si nuci:
Intr-un castron, amesteca gemul de prune cu nuca macinata si adauga putina scortisoara si zahar cu rom. Nu este obligatoriu sa folosesti, mai ales daca nu iti place aroma. Mie mi-a intrat un borcan de 400 gr de gem de prune si am mai folosit cateva linguri de gem de gutui.
Intr-un vas mai mare, pune cele doua oua, un praf sare, o lingura zahar, coaja de lamaie si amesteca bine. Adauga smantana si untura moale si amesteca energic. Adauga faina cu bicarbonatul si framanta cat sa obtii un aluat omogen si dens. Pudreaza-l cu faina, impacheteaza-l in folie alimentara si pune-l la frigider. Eu l-am tinut de seara pana a doua zi.
Dupa ce a stat la rece, scoate aluatul pe un blat de lemn infainat bine. Imparte-l in 4 portii, pastreaza una pe blat si restul la frigider.
Intinde aluatul in strat subtire. Eu am intins un dreptunghi pe care l-am taiat in doua jumatati pe lungime. La marginea fiecaruia, am pus un cordon de gem cu nuca si am rulat ca sa obtin un sul pe care l-am taiat in cubulete. Voi puteti sa le dati forma pe care o doriti.
Dupa ce ai modelat tot aluatul, pune cornuletele in tava tapetata cu hartie si pune-le la frigider pentru o jumatate de ora.
Coace cornulete in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 12-14 minute, in functie de cuptor.
Dupa coacere, scoate-le si lasa-le putin la temperat, apoi tavaleste-le prin zahar pudra.
Din seria dulciurilor de casă, vă recomandăm să încercați și rețeta de Cornulețe cu rahat colorat, delicioase sau rețeta de Cornulețe cu nuca și untură, foarte fragede și ele.
Rețeta noastră preferată este cea de Cornulețe fragede cu osânză. Se topesc in gura!
1
le puteti umple cu gemul preferat sau cu rahat, mac, etc
2
nu adaugati mai multa faina decat trebuie ca sa ramana moi si fragede cornuletele.