Le-am vazut azi dimineata la Jamila si m-au cucerit din start.Multumesc Jamila pentru reteta,sunt foarte usor de facut,pufoase si delicioase :)
Pune faina intr-un bol incapator si fa o adancitura in mijloc.
Dizolva drojdia in 250 ml apa calduta.
Peste faina pune zaharul,lamaia,esenta de vanilie si drojdia.
Incepe sa framanti aluatul adaugand putin cate putin din restul de apa calduta si praful de sare pana devine un aluat moale care sa curga usor.(eu am avut nevoie de 440 ml de apa)
Framanta bine aluatul pana devine suplu si lucios.
Lasa aluatul la dospit la loc caldut timp de 45 de minute.
Umezeste bine mainile intr-un bol cu apa apoi ia putin din aluat ,da-i o forma rotunda ,fa-i gaura in mijloc si scufunda rapid gogoasa in baie de ulei incins.(vezi foto)
Procedeaza la fel si cu restul de gogosi.
Prajeste gogosile pana se rumenesc frumos pe fiecare parte.
Serveste-le simple,pudrate cu zahar,gem sau ciocolata.