Cornulete fragede cu gem

de Panacris in Prajituri, 1 Mar 2011 | 17604 vizualizari

 

Un aluat simplu si fraged cu bors!!!

 

INGREDIENTE

  • bors 1 ceasca
  • drojdie cat o nuca (sau 1 lingurita de drojdie uscata)
  • ulei 2 cesti 
  • sare 1 lingurita
  • faina cat cuprinde pentru a se forma un aluat elastic
  • dulceata
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Se amesteca ingredientele foarte bine pana la omogenizare. Nu trebuie  sa creasca aluatul!!!! Se intinde aluatul in foaie de apoximativ  1/2 de cm. Se taie in patratele. Se pune cate o lingurita de dulceata pe fiecare patratel. Optional se poate pune si cate 1/2 de nuca. Se ruleaza in forma de cornulete. Se aseaza in tava tapetata cu foaie de pergament si se coace la cuptor cca. 15 min. Inca fierbinti se ruleaza prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ceasca de bors se poate inlocui cu 2 lingurite de otet diluate cu apa!

2

in loc de ulei se poate folosi o lingura de untura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca