Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la checul umed al Merisoarei. Multumesc, Merisor, tare buna a fost! >:D<
Intr-un bol se pun apa si uleiul. Se adauga sarea, zaharul si gemul de prune. Se amesteca bine.
Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna. Se toarna in bol si se amesteca bine cu un tel sau o spatula. Se adauga si cateva nuci taiaite mai marunt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se lasa deoparte.
Prunele se spala bine, se curata de samburi si se taie in felii mai subtiri (prunele au fost mai mari si le-am taiat in 6), altfel se taie in 4. Se asaza peste blat cu partea din interior in sus. Se apasa usor cu ajutorul unei lingurite pentru a intra in blat, dar nu de tot.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit, apoi se poate pudra cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
1
Se poate pregati si fara prune.
2
Dimensiunea tavii folosite este de 22x33 cm.