Cornulete cu untura

de alinutza1983 in Dulciuri, 9 Ian 2011 | 21408 vizualizari

 

O reteta veche, veche....luata din caietul mamei!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg untura
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  •   1 praf de copt
  • 1kg faina  
  • pentru umplutura:
  • rahat taiat cubulete mici                               
  • marmelada,
  • finetti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura:

 Din toate ingrediedientele se obtine un aluat omogen, care se lasa la odihnit cca 10 min, apoi se intinde foaie subtire ;  tips: trebuie lucrat intr-o camera rece, pentru ca untura sa nu se inmoaie foarte mult ( ptr ca la copt vav capata un miros de ranced daca este topita in aluat).



 Daca dorim, tot din acest aluat facem si trandafirasi.



Din cantitatea de aluat data in reteta ies foarte multe cornulete, deci cred ca se pot injumatati ingredientele; se pastreaza mai multe zile , si se fragezesc cam dupa 1-2 zile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post (minunile bunicii)