Baza este aceiasi, difera forma, umplutura si ornatul. Sunt foarte spornice si delicioase. Am folosit visine conservate in suc propriu, afine din afinata, mini bezele, ciocolata neagra si un amestec de biscuite macinat amestecat cu piure de piersici galbene.
Pentru Reteta de fursecuri fel de fel sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, untura, zahar, faina.
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri fel de fel
Mai intai am pregatit aluatul. Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat untura la temperatura camerei, am omogenizat bine, apoi am adaugat coaja de lamaie, amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final am adaugat faina, in doua transe, am amestecat bine pana am obtinut un aluat nu foarte tare, dar care a fost usor de intins. L-am lasat un pic la rece ( in camara), cca 15 min, am rupt bucati mai mici din aluat si am intins aluatul , nu foarte gros, apoi am decupat diverse forme de fursec. Am asezat fursecurile in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15 min sau pana cand incep sa se rumeneasca usor. Am procedat asa pana am transformat tot aluatul in diverse forme de fursecuri.Am folosit 2 forme de decupat, una care seamana cu o margareta si alta cu o floricica mai mica. Cele sub forma de margareta le-am facut pe unele cu mini bezele, am lipit bezeaua de fursec cu un amestec de biscuite macinat si piure de piersici galbene, apoi am glazurat cu ciocolata topita. Pe celelalte am scos afine de cultura din afinata, le-am lasat sa se scurga bine de zeama, apoi am topit ciocolata si le-am lipit de fursec si le-am pudrat cu zahar pudra. La cele sub forma de floare mai mica am folosit visine conservate in suc propriu, le-am lasat sa se scurga bine de suc, apoi am topit cioacolata si le-am lipit de fursec, le-am glazurat cu ciocolata topita. Nu este o reteta complicata, necesita doar multa rabdare.
Vezi si reteta de Fursecuri arici.