Cum vremea nu ma incurajaza sa ies din casa si aveam pofta de ceva dulce, astazi am ales clatitele americane, sunt foarte usor de facut si extrem de pufoase.
1. Intr-un bol puneti cele 2 oua intregi, adaugati praful de sare si zaharul, mixati pana se dizolva tot zaharul.
2. Adaugati uleiul si apoi laptele, amestecati si cerneti faina impreuna cu praful de copt ( este necersar sa cerneti ingredientele uscate pentru a face clatitele mai pufoase, praful de copt este cel care le face sa creasca atat de mult). Se va forma o coca mai groasa decat cea obisnuita de clatite, la nevoie puteti sa mai adaugati sau sa puneti mai putina faina.
3. Incingeti o tigaie pe foc mediu si adaugati cate un sfert de polonic, reduceti focul la mediu spre mic pentru a nu le arde. Cand se formeaza bule pe suprafata clatitei este gata sa fie intoarsa.
4. Rasturnati clatitele pe o farfurie si serviti-le asa cum va place. Eu am ales clasica combinatie cu miere si am pudrat clatitele cu zahar.
Pofta buna!
Alte retete gasiti pe blogul meu: www.deliciidelam.blogspot.ro
1
Praful de copt este obligatoriu. el face clatitele sa creasca atat de mult
2
Asteptati sa se formeze bule pe suprafata clatitei, altfel se va rupe cand o intoarceti
3
Folositi o paleta pentru a intoarce clatitele