Cornulete cu gem

de diana_k in Prajituri, 6 Noi 2011 | 6291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1cub drojdie
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt topit, dar rece
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1ou
  • 500 g faina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem:

Dizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina
Lasam 10 minute sa dospeasca.
Punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim programul de framantare, adaugam pe rand restul ingredientelor.
Scoatem aluatul gata framanta il punem intr-un lighenus preasarat cu faina, acoperim cu un prosop curat, ferit de curentii de aer....

Eu mai folosesc aragazul mai ales cand e rece afara....

Il lasam sa creasca timp de o ora.....

Se poate lasa sa creasca si in MP
Pe masa presarata cu faina modelam cornurile cat dorim de mari, le umplem cu gem.
Le lasam  sa cresca timp de 20 minute si le ungem cu ou batut.
Le coacem in cuptorul incalzit la 180g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gaby_duceag 1

11.11.2011, 19:38

eram sigura c-am scris "moaaaaaa"
da' am cautat si nu vad nik cre' ca numa' am salivat

diana_k 1

11.11.2011, 19:45

precis ai uitat sa trimiti mesajul..erai ocupata cu salivatul

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 16:14

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu lapte batut