Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

de Bucataras in Dulciuri, 20 Noi 2024 | 2134 vizualizari

 

Andra Mihail ne aduce o rețetă delicioasă de chec de post, cu cacao și nucă de cocos, pufos, aromat și ușor de preparat.
Pentru această Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, cacao, gem, ulei, apă minerală, nucă de cocos.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat
  • 1 cană zahăr (200 g)
  • 1 cană apă minerală (250 ml)
  • 1/2 cană ulei (125 ml)
  • 2 căni făină (300 g)
  • 2 linguri gem de căpșuni
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri nuca de cocos
  • fulgi de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat:

Cum se prepara Rețeta de chec de post – Desert pufos și aromat:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec.

Într-un bol mare, amestecă făina, un praf de sare, zahărul și praful de copt. Adaugă apa minerală, uleiul, esența de vanilie și amestecă bine toată compoziția. Împarte aluatul obținut în două boluri. Într-o parte, adaugă nuca de cocos și amestecă bine. În cealaltă parte, încorporează cacaua, apoi adaugă gemul de căpșuni și omogenizează.

Toarnă aluatul în tavă, alternând cele două compoziții cu ajutorul unei linguri. Presară câțiva fulgi de migdale pe toată suprafața.

Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 40-45 minute, în funcție de cuptor. Poți face testul scobitorii pentru a vedea dacă este copt checul.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la temperat, apoi scoate-l pe un grătar de bucătărie să se răcească complet înainte de a-l tăia. Este un chec foarte pufos, cu textura umedă și delicios, perfect pentru perioadele de post, dar nu numai.

Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.

Îți recomandăm și rețeta de Chec cu zmeură.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosile bunicii (de post)