Am spus ca nu mai vreau sa mananc carne o perioada si asa o sa fac.Sabina bineanteles ca mi-a dat morcovii deoparte(las ca m-am vitaminizat eu) si a trebuit sa-i fac pulpe la cuptor pe langa mazare.
Ceapa am taiat-o cubulete si am pus-o la calit in 3 lg.de ulei,Cand e sticloasa,adaugam morcovii taiati rondele,amestecam din cand in cand lasandu-i la calit putin dupa care punem o ling de boia,amestecam si apa fierbinde sa acopere morcovii.Cand sunt morcovii aproape fierti,adaugam mazarea,lasam sa fiarba fara capac 5 min dupa care adaugam bulionul amestecat cu lg de faina,sare,piper dupa gust.
Zaharul il punem intr-un ibric,il caramelizam putin si stingem cu apa.
Adaugam in macarea de mazare la sfarsit,mai lasam sa dea in 2-3 clocote si stingem focul.
Adaugam marar si patrunjel verde.
Am servit mazarea cu friganele dar Sabina cu pulpe de pui.
pofta buna!!!
1
La mancarea de mazare pun morcovi taiati rondele ca volum cat si mazarea.