e pentru prima data cand fac si au fost si peripetii:)))au iesit 6 borcane dar unul a facut bum bum:))))
Spalam bine prunele si le rupem codita. Intr-o oala mare punem 5 borcane de apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. La un borcan de apa se pun 4 linguri de zahar. Dupa ce a dat un clocot adaugam pe rand prunele (sau toate deodata daca oala ne permite) se lasa 2 minute si se scot. Le asezam in borcane (5-6 bucati) Iar in zeama de pe foc punem scortisoara, amestecam bine si oprim focul. Sub fiecare borcan se pune o lama de cutit pentru a nu crapa borcanele. Adaugam zeama si punem capacele. Intr-o oala mare pune borcanele ,punem apa pana la gatul borcanului si le punem pe foc. Dupa ce incepe sa clocoteasca se lasa 15-20 minute la sterilizat. Se mai lasa cateva minute si se scot. Se impaturesc cu un prosop pana a doua zi dupa care se muta in camara sau beci!