Compot de pere

de Bucataras Medi in Sirop / Compot, 29 Oct 2013 | 7890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg pere
  • 2 linguri rase de zahar pentru fiecare borcan in parte
  • 1/2 plic zahar vanilat pentru fiecare borcan in parte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi.

Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de pere  astfel  incat sa nu fie  mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se inmoaie mai pierd din volum..

In fiecare borcan am pus cate 2 linguri rase de zahar (cantitatea de zahar este in functie de gustul fiecaruia in parte) si jumatate de pliculet de zahar vanilat.

Completam cu apa.

Capacim.

Asezam borcanele intr-o cratita mai larga pe fundul careia am pus  prosoape de bucatarie.Adaugam apa rece putin mai mult decat jumatatea borcanelor si asezam cratita pe foc.

In momentul in care apa incepe sa clocoteasca  reducem focul si lasam sa fiarba in clocote mici timp de 30 min. dupa care oprim focul.

Acoperim cratita cu prosoape mai groase si lasam pana a doua zi cand scoatem borcanele .

Se depozitează în locuri răcoroase şi bine aerisite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de pere intregi