E bine sa valorificati orice fel de fructe, mai ales daca sunt de la tara. Chiar si daca faceti cate 2-3 borcane de compot, decat sa le cumparati apoi din magazin, mai bine sa le aveti in camara :)
Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici).
Le-am asezat in borcanele curate si uscate.
Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac.
Am infiletat si am strans bine capacele.
In cratite mai mari am pus prosoape curate pe fund si margini, apoi am pus borcanele (nu chiar lipite intre ele ci cu putin spatiu).
Am adaugat apa cat sa acopere borcanele 3/4.
Am pus la foc mic spre mediu. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am lasat 25 de minute.
Am oprit apoi focul si am lasat borcanele in apa inca o ora.
Le-am scos apoi, le-am sters bine si le-am asezat intr-o patura pana a doua zi. Le-am depozitat in camara (sau daca aveti beci si mai bine).
Super extra delicios, dulce si aromat. Merita din plin sa-l incercati!!!