Coji de portocale confiate

de lira in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 6622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coji de portocale
  • 1 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de portocale confiate:

Eu cojile de portocale le-am pastrat la frigider pana am adunat un kg. Se indeparteaza partea alba de pe fiecare coaja, dupa care se taie in fasii subtiri. Cojile se pun intr-o oala cu apa si se fierb in 3 ape. Cand apa incepe sa fiarba, se scurge apa si se pun din nou la fiert. Se repeta procedeul de 3 ori. Cojile se fierb pt. a iesi amareala din ele.

Dupa a treia fierbere, cojile se scurg si se adauga zaharul. Se lasa la foc mic pana se topeste zaharul, 30-45 minute pana cand acestea devin translucide.  Transferam cojile pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam putin sa se usuce. Cine doreste poate sa presare zahar pe ele.
Cojile de portocale confiate se pot pastra cateva luni intr-un recipient inchis. Merg foarte bine consumate pe post de "ceva dulce" sau la fel de bine puteti decora inghetata sau diverse alte deserturi cu ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

jolygina 1

10.05.2011, 19:29

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:28

Delicioase

Raluca57 1

03.03.2014, 16:08

Mi-a iesit putin "zaharisita" dupa ce am scos-o din cuptor. Si putin cam tare, nu f tare, dar nu cum ma asteptam. In poza ta nu arata asa. Am gresit ceva? Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat