Dorada cu ghiveci de legume la cuptor

de cristeena20 in Peste, 13 Apr 2013 | 5937 vizualizari

 

Din pacate pozele facute nu sunt cele mai reusite, dar pestele a fost divin!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dourada medii
  • 3 cepe mari
  • 3 rosii
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • ulei de masline
  • sare, piper, usturoi pisat
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 kg cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu ghiveci de legume la cuptor:

- Curatam pestele si il presaram cu sare grunjoasa, piper si cu usturoi pisat. Stropim cu ulei de malsine si lasam la marinat 2 ore la rece.

- Pregatim un ghiveci de legume (in portugheza ii zicem ceboliada..adica un fel de sos de ceapa). Taiem felii julien ceapa, ardeii si rosiile. Intr-o cratita punem ulei de masline si ceapa sa se inmoaie la foc mic. Eu am aduagat putina apa si am pus capacul. Adaugam din cand in cand apa sa nu se arda ceapa. Trebuie sa ramana transparenta. Adaugam sare si apoi ardeii. Mai lasam cca 15 minute, sa se inmoaie bine legumele. Punem o foaie de dafin . Cand s-au inmuiat adaugam rosiile si punem capacul si lasam la foc mic inca 5 minute. Adaugam vinul si la final pasta de rosii. 

- In tava punem un strat de legume si asezam pestele, peste care turnam restul de sos. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 30-45 minute. 

- Cartofii se curata si se fierb in bucati mari.

- Servim pestele cu cartofii fierti si cu sos din abundenta. E bun alaturi de vin alb.

Garantez ca e senzational:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu ghiveci de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

14.04.2013, 20:49

Fain!

bucatarasul_romeo 1

19.04.2013, 17:45

DORADA,curatata,nu va chinuiti sa o curata-ti de solzi.
multa sare grunjoasa pe ea,pana nu se mai vede dorada.orata in italiana.
incinge gratarul bine
pune dorada pe el si o lasi pana sarea devine maronie.
o intorci o singura data.si executi operatiunea ,fara a o lasa la fel de mult ca pe cealalta parte.totusi sarea trebuie sa devina ca o crusta.
se poate servi....
cu o saramura
cu mujdei si mamaliguta
cu cartofi natur
in fiecre dintre cazuri,crusta se da jos innainte de a fi servita.daca ai musafiri importanti o faci tu ,ca si gazda.in familie o poate face fiecare singurel.
recomand niste patrunjel tocat marunt,marunt ,pt ornament si gust.
pofta buna.

cristeena20 1

19.04.2013, 21:52

Da...stiu modula sta de a face dorada...sau in crusta de sare la cuptor...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu dorada crocant