Avat pe pat de citrice

de Panacris in Peste, 18 Ian 2021 | 2416 vizualizari

 

În ultimii ani peștele e vedeta meselor bogate de Revelion! 😉 Eu am prestat mai înainte de Revelion, dar și această rețetă pote face parte din colecția: "Retete festive de iarna".
Explicație: AVAT= un fel de crap sălbatic din deltă
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Avat 1 bucată cca. 300 g,
  • Vin alb 200 ml,
  • Lămâi 2 bucăți,
  • Portocale 1 bucată
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Busuioc proaspăt 2 fire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat pe pat de citrice:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și portocale de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra.

Se pun felii de lămâie și portocală, împreună cu firele de busuioc în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline, apoi se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.

Simplu, gustos și sănătos!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat pe pat de citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Peste cu broccoli si sos de branza