Coaste picante la cuptor

de papabundetot in Porc, 1 Mai 2014 | 3128 vizualizari

 

Dragii mei,astazi fiind ziua mea m-am gandit sa le pregatesc celor dragi un meniu gustos ceva mai aparte ca pentru o zi de sarbatoare :) si pentru ca e chiar 1 mai…muncitoresc :) costele merg de minune pe masa de astazi.Ale mele sunt facute la cuptor cu sosuri iuti si dulci dar si daca eram in aer liber,la gratar tot asta as fi ales sa mananc.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 coaste de porc
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • sos chinezesc de ardei iuti
  • sos de stridii

Pentru paste:

  • 1 cutie de paste
  • 400 ml smantana de gatit
  • sare,usturoi,ulei
  • coriandru verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste picante la cuptor:

Coastele: Am spalat si sters bine costele,apoi le-am pus la marinat in sos de ardei iuti cu sos de stridii,tika masala,ghimbir macinat si le-am lasat aproximativ o ora in acest sos,apoi le-am pus intr-o tava cu sosul in care au stat si o canuta de apa si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si jumatate,pentru a se gati lent. Dupa ce s-au patruns,am dat focul putin mai tare pentru a le carameliza si a prinde o crusta frumoasa.

Garnitura: Pastele le-am fiert in apa clocotita cu sare,apoi le-am scurs bine de apa.Intr-o cratita am pus putin ulei de masline,2 catei de usturoi tocati marunt,am pus apoi pastele,smantana,am amestecat bine si la urma,dupa ce am stins focul am presarat peste ele coriandru verde.

Am servit costele picante cu paste alaturi de o racoroasa salata de primavara 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste picante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste la cuptor cu sos BBQ