Coaste la cuptor

de cristina1985 in Porc, 7 Iul 2021 | 3250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,4- 1,5 kg coaste porc afumate
  • Pentru amestecul de condimente:
  • 1/2 lg-ta sare
  • 1 lg-ta boia dulce
  • 1/4 lg-ta boia iute
  • 1/4 lg-ta ghimbir pudra
  • 1/2 lg-ta chimen macinat
  • 1 1/2 lg-ta curry pudra
  • 2 foi dafin
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc rosii
  • 1 lg miere
  • 1 lg ulei
  • 1 lg-ta boia dulce
  • 1/2 lg-ta curry
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste la cuptor:

       Se amesteca condimentele si se presara peste coaste, masand usor. Se pun in frigider 2-3 ore,dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu ulei.

       Se toarna apa si se pun 2 frunze de dafin.Pentru inceput,  am pus 600 ml apa si am introdus tava in cuptor, acoperita cu hartie de copt.Verificati, din cand in cand ,daca a scazut apa si adaugati daca este nevoie.Eu am pus de 3 ori: prima data 600 ml, apoi a doua oara la fel si a treia ,doar 400 ml.Daca adaugati apa rece, artunci mariti flacara, pana fierbe apa,apoi micsorati (sau puteti pune apa fierbinte in tava si lasati flacara asa).Se tin 3 ore la cuptor.

      Se face sosul ,amestecand toate ingredientele si se ung coastele pe o parte. Se tin 10 minute in cuptor, fara hartie de copt,apoi se scot si se ung pe cealalta parte  si se lasa tot 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor