Coaste in vin alb, la cuptor

de Patricia Iordache in Porc, 21 Mar 2013 | 11057 vizualizari

 

Mi-era o pofta de coaste...asa ca am cautat o reteta care sa fie pe placul meu. N-am gasit, asa ca am combinat mai multe retete si a iesit o bunatate! Ca si garnitura, am facut cativa cartofi copti.

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg coaste de porc (taiate pe jumatate- rugati macelarul sa le taie)
  • - 150 ml ulei (sau mai putin daca coastele au multa grasime);
  • - 1 ceapa medie taiata felii foarte subtiri;
  • - 1 pahar de vin alb + 1 pahar de apa;
  • - 1/2 de ardei gras taiat fasii foarte subtiri;
  • - 6 catei usturoi pisati;
  • - 1 lingurita boia dulce;
  • - 1 lingurita piper negru macinat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 lingurita rasa cu sare;
  • - 3 foi de dafin;
  • - 200 ml bulion/suc de rosii (eu am pus ketch-up facut in casa);
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste in vin alb, la cuptor:

Spalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa).

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele: sarea, piperul, boiaua, cimbrul, usturoiul pisat, foile de dafin, ardeii grasi si ceapa, taiaei fasii subtiri. Turnati vinul si apa. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati tava la cutorul incins pentru 45-60 minute. Dati folia la o parte, adaugati sucul de rosii si lasati tava descoperita, la 200 grade, pentru inca 30-40 minute pana se rumenesc coastele.

Ca si garnitura am copt vreo 9 cartofi, pe care i-am pus la cuptor cat timp s-au facut si coastele. Am taiat alaturi si cativa castraveti murati si am papat.

Sosul ramas in tava l-am pasat cu blender-ul si l-am pus intr-o sticluta la frigider (aproximativ 300 ml). Este foarte gustos si bun de folosit la alte preparate din carne, tocanite sau mancarica de mazare, fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste in vin alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc si cartofi la cuptor