Coaste in vin alb, la cuptor

de Patricia Iordache in Porc, 21 Mar 2013 | 11678 vizualizari

 

Mi-era o pofta de coaste...asa ca am cautat o reteta care sa fie pe placul meu. N-am gasit, asa ca am combinat mai multe retete si a iesit o bunatate! Ca si garnitura, am facut cativa cartofi copti.

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg coaste de porc (taiate pe jumatate- rugati macelarul sa le taie)
  • - 150 ml ulei (sau mai putin daca coastele au multa grasime);
  • - 1 ceapa medie taiata felii foarte subtiri;
  • - 1 pahar de vin alb + 1 pahar de apa;
  • - 1/2 de ardei gras taiat fasii foarte subtiri;
  • - 6 catei usturoi pisati;
  • - 1 lingurita boia dulce;
  • - 1 lingurita piper negru macinat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 lingurita rasa cu sare;
  • - 3 foi de dafin;
  • - 200 ml bulion/suc de rosii (eu am pus ketch-up facut in casa);
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste in vin alb, la cuptor:

Spalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa).

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele: sarea, piperul, boiaua, cimbrul, usturoiul pisat, foile de dafin, ardeii grasi si ceapa, taiaei fasii subtiri. Turnati vinul si apa. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati tava la cutorul incins pentru 45-60 minute. Dati folia la o parte, adaugati sucul de rosii si lasati tava descoperita, la 200 grade, pentru inca 30-40 minute pana se rumenesc coastele.

Ca si garnitura am copt vreo 9 cartofi, pe care i-am pus la cuptor cat timp s-au facut si coastele. Am taiat alaturi si cativa castraveti murati si am papat.

Sosul ramas in tava l-am pasat cu blender-ul si l-am pus intr-o sticluta la frigider (aproximativ 300 ml). Este foarte gustos si bun de folosit la alte preparate din carne, tocanite sau mancarica de mazare, fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste in vin alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varză dulce cu jambon şi coaste de porc