Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit

de Retete_gustoase in Porc, 16 Oct 2024 | 1023 vizualizari

 

 Daca vrei o reteta delicioasa de coaste lipicioase de porc la cuptor, fragede si glazurate perfect cu un sos dulce-picant, incearca varianta de mai jos. 
Ca sa prepari aceste Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit, ai nevoie de ingredientele urmatoare: coaste de porc, usturoi, ulei de masline, mustar, ketchup, sos soia si condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit:
  • 1,5 kg coaste de porc
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce sau afumata
  • sare si piper dupa gust
  • marinada:
  • 200 ml ketchup (sau sos BBQ)
  • 2 linguri miere sau zahar brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita otet balsamic (sau otet de mere)
  • 1 lingurita sos de ardei iute (optional, daca iti place picant)
  • 1 lingurita mustar Dijon
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit:

Cum se prepara Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit:

Preincalzeste cuptorul la 160°C.

Spala coastele de porc si indeparteaza membrana alba de pe partea din spate a acestora (folosind un cutit ascutit pentru a o desprinde mai usor).

Unge coastele cu ulei de masline, apoi freaca-le cu usturoiul zdrobit, boia, sare si piper pe ambele parti.

Asaza coastele intr-o tava adanca, acopera-le cu folie de aluminiu si coace-le in cuptorul preincalzit timp de 2-2,5 ore, pana cand carnea devine foarte frageda si aproape cade de pe os. Coace-le la temperatura scazuta pentru a obtine textura perfecta.

Intr-un bol, amesteca ketchup-ul, mierea (sau zaharul brun), sosul de soia, otetul balsamic, sosul de ardei iute (daca folosesti) si mustarul.

Incalzeste usor amestecul intr-o craticioara pentru ca toate aromele sa se combine si sa devina un sos omogen si lipicios.

Dupa ce coastele au stat la cuptor suficient si sunt fragede, scoate-le din cuptor si indeparteaza folia de aluminiu.

Unge coastele pe ambele parti cu marinada pregatita, folosind o pensula de bucatarie.

Ridica temperatura cuptorului la 200°C si da coastele inapoi la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana cand glazura devine caramelizata si lipicioasa.

Scoate coastele din cuptor si lasa-le sa se odihneasca 5 minute inainte de a le portiona.

Serveste coastele calde alaturi de o salata de varza sau o portie de cartofi la cuptor

Iti recomandam si coaste de porc glazurate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

16.10.2024, 21:17

Am facut si eu de curand coaste in felul acesta si ce le-am mai savurat cu ai mei! Sunt grozave!

oanapl 1

18.10.2024, 20:57

Ce apetisante sunt!

Lau 1

19.10.2024, 19:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc fierte in bere