Daca stai sa te gandesti toata lumea stie sa gateasca. Dar cel mai interesant nu este sa faci mancarea, sa urmaresti niste pasi scrisi pe o hartie. Mie imi place ca atunci cand mananc ceva si imi place, sa imi imaginez cum a procedat bucatarul.
Spalam bine coasta de porc. O crestam usor si o punem intreaga intr-un castron. Peste coaste presaram usturoiul taiat feliute. Facem un amestec din uleiul de masline, vin, zeama de lamaie, miere, rozmarin, sare, piper si ungem pe ambele parti coasta intreaga de porc.
Cartofii ii curatam si ii taiem felii potrivite si ii punem alaturi de coaste in castron. Lasam 10-15 minute ingredientele in bait. Intr-un vas de yena punem coastele, cartofii si sosul ramas si d-am la cuptor la 200 de grade. Se lasă la cuptor 30-45 de minute.
Pofta buna!
1
Ca arome putem folosi:cimbru, ghimbir uscat bere,foi de dafin