Clatite pufoase reteta cu inghetata si dulceata de visine

de Ina in Dulciuri, 2 Mai 2010 | 8461 vizualizari

 

Clatite pufoase reteta
Delicioase si racoritoare!

 

INGREDIENTE

  • Clatite :
  • 3 oua
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 litru lapte ( sau apa minerala )
  • un varf de cutit de sare
  • faina cat cuprinde ( cca 300 g)
  • Pentru umplutura:
  • inghetata
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta cu inghetata si dulceata de visine:

     Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga treptat uleiul, laptele si faina alternand pana se termina tot laptele si obtinem o compozitie nici prea subtire nici prea groasa. ( facem incercarea cu prima clatita ca sa ne dam seama daca mai putem adauga lapte sau apa minerala)

     Incingem tigaia si turnam cu polonicul compozitia de clatite, avand grija sa rotim cratita pentru a uniformiza clatita. Cand se desprinde de pe margini o intoarcem si pe partea cealalta.

     Vor iesi cca. 15-20 clatite pufoase, in functie de dimensiunea cratitei.

     Le umplem cu inghetata ( caz in care le servim imediat ) si/sau cu dulceata de visine ( sau ce are fiecare la indemana).

     Pentru inghetata vezi  http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor-cu-nuca-si-alune.html  

TIPS-URI

1

Nu necesita ulei la coacere ( eu le-am facut in tigaie tefal)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu inghetata si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ina 1

06.05.2010, 21:48

Ina 1

06.05.2010, 21:48

Hai ca-ti dau paste cu sos ragu

Ina 1

06.05.2010, 21:49

si inghetata simpla, ca n-am clatite

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cusma lui Guguta