Clatite pufoase reteta
Delicioase si racoritoare!
Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga treptat uleiul, laptele si faina alternand pana se termina tot laptele si obtinem o compozitie nici prea subtire nici prea groasa. ( facem incercarea cu prima clatita ca sa ne dam seama daca mai putem adauga lapte sau apa minerala)
Incingem tigaia si turnam cu polonicul compozitia de clatite, avand grija sa rotim cratita pentru a uniformiza clatita. Cand se desprinde de pe margini o intoarcem si pe partea cealalta.
Vor iesi cca. 15-20 clatite pufoase, in functie de dimensiunea cratitei.
Le umplem cu inghetata ( caz in care le servim imediat ) si/sau cu dulceata de visine ( sau ce are fiecare la indemana).
Pentru inghetata vezi http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor-cu-nuca-si-alune.html
1
Nu necesita ulei la coacere ( eu le-am facut in tigaie tefal)