Clatite pufoase reteta
Clatite pufoase reteta
Cu un tel am batut cele doua oua, cu un praf de sare. Am adaugat 100 ml smantana dulce, apoi laptele si zaharul vanilat. Untul l-am topit inainte si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am adaugat compozitiei. Am continuat cu faina in ploaie, amestecand bine-bine cu telul. Din cand in cand am pus si cca 50 ml apa minerala. Faina nu stiu cata am pus cu exactitate pentru ca am tot completat, dar aluatul trebuie sa fie ca cel de smantana subtire. Tigaia am pus-o pe foc mare... am pus o picatura de ulei, apoi cu polonicul am luat din aluat si prin miscari rapide am intins pe toata suprafata tigarii. Am prajit cca 1 minut pe fiecare parte.
Recunosc ca nu am pus mereu ulei in tigaie.. cred ca mergea si fara.. dar din obisnuinta :)
Din aceste cantitati mi-au iesit 14 clatite.
Am umplut clatitele cu dulceata de pepene rosu (este singura combinatie in care mananc pepenele rosu), dulceata facuta de scumpa mea mama, productia de anul trecut. Sper sa apuc sa fac ceva poze cand va pregatit dulceata anul asta.
Poftiti la clatite!!