Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc dupa care se adauga zaharul si se mai mixeaza pana nu se mai lasa sau se intoarce bolul si raman "lipite". Galbenusurile se freaca cu putina sare, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin pana se face o compozitie cum este smantana mai subtie. Albusurile se incorporaza in aluat, se amesteca cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Se incinge o tigaie, se unge cu ulei de prajit. Cand tigaia este bine incinsa se toarna un polonic mijlociu de compozitie de clatite in tigaie, miscand tigaia astfel incat compozitia sa fie distribuita uniform. Se lasa pe foc mijlociu pana cand este gata pe o parte, se intoarce apoi clatita pe cealata parte. Se fac pe rand toate clatitele. Amestecam cu polonicul compozitia la fiecare clatita, daca aceasta se ingroasa mai adaugam putin lapte sau apa.
Se servesc cu gem.