Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2016 | 6909 vizualizari

 

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite" 
Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de clatite :

  • 2 oua
  • 250 g cu bere
  • 1 dovlecel
  • 3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare
  • piper
  • faina ( cca.100 -150g , cat sa iasa o compozitie de consistenta smantanii )

Pentru umplutura:

  • 100 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ardei gras, roşu
  • o ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat:

Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.

Se amesteca  ouale cu un praf de sare, uleiul  si  faina.

Adaugam berea, putin cate putin, apoi un praf de piper, omogenizand totul sa nu ramana cocoloase.

Scurgem dovleceii in palme si-i adaugam in aluat alaturi de marar verde tocat ( eu am avut congelat :D ).

Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca, timp in care ne vom ocupa de umplutura.

Se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, se adauga ardeiul gras,ceapa si patrunjelul verde, toate tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper .

Scoatem compozitia de clatite din frigider.

Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem  la foc mic. 

Luam cu polonicul din compozitia  de clatite si turnam in tigaia incinsa, intinzand uniform dovleceii pe toata suprafata tigaii. 

Cand clatita se usuca la suprafata si marginile incep sa se ridice usor,o intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o spatula. 

Dupa 15-20 secunde clatita este coapta si pe cealalta parte si-o rasturnam pe o farfurie . Procedam la fel si cu celelalte clatite.

Se unge fiecare clatita cu crema de branza si deasupra de aseaza bucatele de somon afumat. 

Rulam si lasam la rece pentru cca 30 minute, apoi feliem si servim .

 

TIPS-URI

1

Tigaia in care am copt clatitele are diametrul de 20 cm.

2

Din compozitia data obtinem 6 clatite.

3

Umplem clatitele cat inca sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu dovlecel si branza