Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2016 | 7358 vizualizari

 

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite" 
Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de clatite :

  • 2 oua
  • 250 g cu bere
  • 1 dovlecel
  • 3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare
  • piper
  • faina ( cca.100 -150g , cat sa iasa o compozitie de consistenta smantanii )

Pentru umplutura:

  • 100 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ardei gras, roşu
  • o ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat:

Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.

Se amesteca  ouale cu un praf de sare, uleiul  si  faina.

Adaugam berea, putin cate putin, apoi un praf de piper, omogenizand totul sa nu ramana cocoloase.

Scurgem dovleceii in palme si-i adaugam in aluat alaturi de marar verde tocat ( eu am avut congelat :D ).

Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca, timp in care ne vom ocupa de umplutura.

Se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, se adauga ardeiul gras,ceapa si patrunjelul verde, toate tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper .

Scoatem compozitia de clatite din frigider.

Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem  la foc mic. 

Luam cu polonicul din compozitia  de clatite si turnam in tigaia incinsa, intinzand uniform dovleceii pe toata suprafata tigaii. 

Cand clatita se usuca la suprafata si marginile incep sa se ridice usor,o intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o spatula. 

Dupa 15-20 secunde clatita este coapta si pe cealalta parte si-o rasturnam pe o farfurie . Procedam la fel si cu celelalte clatite.

Se unge fiecare clatita cu crema de branza si deasupra de aseaza bucatele de somon afumat. 

Rulam si lasam la rece pentru cca 30 minute, apoi feliem si servim .

 

TIPS-URI

1

Tigaia in care am copt clatitele are diametrul de 20 cm.

2

Din compozitia data obtinem 6 clatite.

3

Umplem clatitele cat inca sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat