"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"
Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti impresiona invitatii.
Pentru compozitia de clatite :
Pentru umplutura:
Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.
Se amesteca ouale cu un praf de sare, uleiul si faina.
Adaugam berea, putin cate putin, apoi un praf de piper, omogenizand totul sa nu ramana cocoloase.
Scurgem dovleceii in palme si-i adaugam in aluat alaturi de marar verde tocat ( eu am avut congelat :D ).
Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca, timp in care ne vom ocupa de umplutura.
Se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, se adauga ardeiul gras,ceapa si patrunjelul verde, toate tocate marunt.
Condimentam cu sare si piper .
Scoatem compozitia de clatite din frigider.
Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem la foc mic.
Luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam in tigaia incinsa, intinzand uniform dovleceii pe toata suprafata tigaii.
Cand clatita se usuca la suprafata si marginile incep sa se ridice usor,o intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o spatula.
Dupa 15-20 secunde clatita este coapta si pe cealalta parte si-o rasturnam pe o farfurie . Procedam la fel si cu celelalte clatite.
Se unge fiecare clatita cu crema de branza si deasupra de aseaza bucatele de somon afumat.
Rulam si lasam la rece pentru cca 30 minute, apoi feliem si servim .
1
Tigaia in care am copt clatitele are diametrul de 20 cm.
2
Din compozitia data obtinem 6 clatite.
3
Umplem clatitele cat inca sunt calde.