Clatite cu crema de vanilie si bezea

de Patricia Iordache in Prajituri, 25 Mar 2013 | 5415 vizualizari

 

Vreau sa multumesc KikenHanei pentru aceasta minunata...delicioasa...reteta!! Este un desert pe care sotul si baietelul meu l-au mancat intr-o clipa si au cerut a doua portie :)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru 6 clatite:
  • - 100 gr. faina alba;
  • - 2 oua intregi;
  • - 150 ml lapte;
  • - 100 ml apa minerala (sifon sau bere);
  • - putina sare;
  • - putin ulei pentru prajit
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 250 gr branza dulce de vaca;
  • - 1 ou;
  • - 40 gr zahar;
  • -1 lingura stafide lasate la hidratat in putin coniac/rom;
  • - coaja de lamaie
  • Ce ne trebuie pentru crema de vanilie:
  • - 2 oua (doar galbenusul)
  • - 100 ml frisca lichida (sau lapte, dar crema o sa iasa mai fluida);
  • - 25 gr zahar;
  • - vanilie Finess (Dr. Oetker);
  • Ce ne trebuie pentru bezea:
  • - 2 oua (doar albusul);
  • - 35 gr zahar;
  • - praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de vanilie si bezea:

Cum preparam clatitele:

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 2 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani. Ungem cu ajutorul unui servetel (sau pensula de silicon) imbibat cu ulei, tigaia (a mea are diametrul de 20 cm), lasam sa se incinga putin si turnam cu polonicul o cantitate cat sa acopere fundul tigaii.  Cand s-a matifiat partea de deasupra, intoarcem cu maiestrie clatita pe partea cealalta si o mai lasam putin, apoi o scoatem pe farfurie

Cum preparam umplutura:

Stafidele le punem la hidratat in putin coniac/rom. Mixam branza impreuna cu zaharul, ouale, coaja de lamaie. Adaugam stafidele si umplem clatitele ca pe sarmale.

Cum preparam crema de vanilie:

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, turnam frisca/lapte fierbinte, in fir subtire amestecand continuu. Punem pe foc si amestecam aproximativ 2 minute pana ce crema se ingroasa.

Cum preparam bezeaua:

Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mizam pana obtinem bezeaua.

Cum montam preparatul:

Intr-un vas de yena uns cu unt punem clatitele umplute cu branza, turnam peste ele crema si deasupra punem bezeaua. Punem totul la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 5-10 minute pana ce se rumeneste bezeaua.

Din cantitatile mentionate obtineti 3 portii mari sau 6 portii mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de vanilie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene