Este prima data cand le incerc, au iesit foarte bune, insa bezeaua nu mi-a iesit tocmai grozav. Si asta cred datorita cuptorului care are ani multi si grei in spate. Una peste alta, mi s-ar fi parut mult mai gustoase in combinatie cu un sos de zahar ars si frisca :)
Pentru foile de clatite ne sunt necesare:
Pentru umplutura ne sunt necesare:
Pentru "crema" de galbenusuri ne sunt necesare:
Pentru bezea ne sunt necesare:
Suplimentar ne sunt necesare:
Incepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire. Se coc apoi la foc potrivit, avand grija sa ungem tigaia cu putin ulei ori de cate ori este necesar.
Pregatim apoi umplutura, amestecand ingredientele date, pana la omogenizarea completa. Cu aceasta vom umple ulterior foile de clatite, pe care le vom impacheta sau le vom rula, dupa preferinte. Le asezam intr-un vas termorezistent uns cu untul pastrat la temperatura camerei.
Mixam apoi galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Aduagam smantana si omogenizam. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste clatite.
Pentru bezea mixam albusurile cu zaharul, atat cat spuma formata sa fie suficient de inchegata (sa nu curga, iar zaharul sa fie topit complet).
Adaugam bezeaua peste clatite si punem vasul la cuptor atat cat este necesar.
Se portioneaza doar dupa racirea completa, treptata.
Pofta buna!
1
Apa minerala din compozitia foilor de clatite se poate inlocui cu lapte.
2
Recomand folosirea pastailor de vanilie. Aroma este deosebita si mult mai intensa.