Grozave
Intr-un castron, punem bananele curatate si zeama de portocale. Amestecam cu un blender si adaugam laptele.
Spalam o portocala bine si apoi radem coaja si o punem in compozitia de clatite.
Adaugam faina amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Ar trebui sa obtinem o compozitie groasa, ca o smantana grasa.
Pornim aragazul, pregatim tigaia si lasam sa se incinga. Cu ajutorul unui polonic, turnam din compozitie in tigaie si formam un disc nu foarte gros. Lasam sa se coaca pe o parte, apoi cu ajutorul unei palete speciale, intoarcem clatita. Lasam sa se coaca,apoi o tranferampe o farfurie. Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
Separat intr-o cana, punem afinele si le blenduim. Adaugam mierea si blenduim din nou.Obtinem astfel o varianta grozava fara zahar si proaspata chiar la celebra dulceata.
Sunt grozave si nu necesita multe ingrediente, ba chiar se pot face si de post, inlocuind laptele evident.
1
daca e cazul, mai puteti adauga faina, important este sa iasa o compozitie vartoasa si totusi usor manevrabila in tigaie.
2
bananele negre sunt extrem de dulci si ideale pt astfel de clatite.