Pentru preparare, am combinat doua retete: metoda dintr-o revista si umplutura am retinut-o de la Irina (hugs). Neinsotite de carne, pot face parte dintr-un meniu de dieta, din categoria "healthy foods" si satioase.
1. Preincalzesti cuptorul la 220grd.
2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic.
3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si apoi pui palariile la scurs cu gura in jos.
4. Dupa ce s-au scurs de apa, asezi 10 ciuperci în tava cu fata în jos si le dai la cuptor la 220 grade C pentru 10 minute. Intr-o tigaie in care se afla legumele de la pasul urmator, scurgi sucul lasat în tava de ciuperci si le întorci cu fata în sus.
5. In timp ce ciupercile sunt la cuptor, toci maruntel coditele plus restul de doua ciuperci si amesteci cu verdeturile tocate, usturoiul strivit si condimentele. Incingi o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei, la foc moderat. Sotezi legumele cam 5-7 minute, sau pana scade sucul de la ciuperci.
6. Sunt gata si ciupercile din cuptor. Sucul il scurgi in tigaie, nu trebuie sa ramana in tava.
7. Umpli palarioarele ciupercilor din tava cu amestecul de mai sus. Ciupercile le stropesti cu putin ulei (eu folosesc un pulverizator).
8. Le dai la cuptorul deja incins la 220 grade C pentru 15-20 de minute.
9. Le servesti calde celor de la masa, cu mujdei de usturoi si pâine prajita.
Sa va fie de folos!
1
Fara mujdei sunt mai plictisitoare aceste ciupercute. Pierdeti mult daca nu le mancati cu mujdei.
2
Un preparat bun in zilele de post sau o garnitura completa alaturi de niste ficatei trasi la tigaie sau orice fel de friptura.