Ciuperci umplute (la cuptor)

de Lia_ in Mancaruri de post, 30 Iul 2014 | 19110 vizualizari

 

Pentru preparare, am combinat doua retete: metoda dintr-o revista si umplutura am retinut-o de la Irina (hugs). Neinsotite de carne, pot face parte dintr-un meniu de dieta, din categoria "healthy foods" si satioase.

 

INGREDIENTE

  • 12 ciuperci champignon mari
  • 1 ardei gras mic sau 1/2 mare
  • 2 fire de usturoi verde sau in lipsa 5-6 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • Câteva fire de patrunjel
  • câteva fire de marar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura de ulei + inca putin pentru stropit ciupercile
  • mujdei de usturoi pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute (la cuptor):

1. Preincalzesti cuptorul la 220grd.

2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic.

3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si apoi pui palariile la scurs cu gura in jos.

4. Dupa ce s-au scurs de apa, asezi 10 ciuperci în tava cu fata în jos si le dai la cuptor la 220 grade C pentru 10 minute.  Intr-o tigaie in care se afla legumele de la pasul urmator, scurgi sucul lasat în tava de ciuperci si le întorci cu fata în sus.

5. In timp ce ciupercile sunt la cuptor, toci maruntel coditele plus restul de doua ciuperci si amesteci cu verdeturile tocate, usturoiul strivit si condimentele. Incingi o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei, la foc moderat. Sotezi legumele cam 5-7 minute, sau pana scade sucul de la ciuperci.

6. Sunt gata si ciupercile din cuptor. Sucul il scurgi in tigaie, nu trebuie sa ramana in tava.

7. Umpli palarioarele ciupercilor din tava cu amestecul de mai sus. Ciupercile le stropesti cu putin ulei (eu folosesc un pulverizator). 

8. Le dai la cuptorul deja incins la 220 grade C pentru 15-20 de minute. 

9. Le servesti calde celor de la masa, cu mujdei de usturoi si pâine prajita.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Fara mujdei sunt mai plictisitoare aceste ciupercute. Pierdeti mult daca nu le mancati cu mujdei.

2

Un preparat bun in zilele de post sau o garnitura completa alaturi de niste ficatei trasi la tigaie sau orice fel de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute