Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval

de nadina73 in Mancaruri de legume, 5 Oct 2010 | 40840 vizualizari

 

Vroiam ceva usor si fara carne. Super super buni si gustosi

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei(1,2 kg)
  • 1 canita de cus cus
  • 1 1/2 cana de supa de legume(morcov ,ceapa )
  • ulei 3 linguri
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 150 ml pasta de tomate
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval:

Se spala bine dovleceii si se taie un capac, dupa care se scobesc cu varful unui cutit si apoi cu ajutorul unei lingurite. Se condimenteaza cu sare si piper. Miezul scobit se toaca bine si se caleste in putin ulei cu sare si usturoi pisat 6-7 minute.

Se pune la fiert 1cana si 1 /2 apa sa fiarba cu morcov , sare si ceapa sau un cub de knorr, cand fierbe se ia de pe foc si se pune cus-cusul si 100 g unt se lasa acoperit 10 minute.

Se amesteca miezul de dovlecel calit cu cus-cusul si 150 g cascaval, se umplu dovleceii cu compozitie atat cat sa faca burtica, dupa care se presara cascaval ras .

Se pun dovleceii intr-un vas de yena, se amesteca bine pasta de tomate cu putina apa si se toarna peste dovlecei , se da tava la cuptor pentru 20 minute la 180 grade cu un capac sau cu o folie de aliminiu, dupa care se ia jos si se mai lasa 15 minute fara capac pentru a se rumeni

Se servesc calzi cu patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

30.05.2011, 20:42

foarte bun

Valclaudia 1

19.06.2013, 21:01

arata super!

ankyy 1

30.10.2013, 18:11

tare bine arata! si cred ca sunt si tare buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu vinete si dovlecei