Cine nu isi aminteste cu drag de Ciulamaua de pui si ciuperci, mancarica buna si gustoasa a copilariei?
Aceasta mancare era printre cele preferate in copilarie. Gustul ei bun ne evoca amintiri si astazi pregatim si noi dupa reteta mamei sau reinterpretam retete de odinioara.
Pentru Ciulama de pui si ciuperci, mancarica buna si gustoasa a copilariei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, supa de pui, smantana.
Cum se prepara Ciulama de pui si ciuperci, mancarica buna si gustoasa a copilariei
Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si ciupercile.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, punem pieptul de pui si amestecam usor, cand isi schimba culoarea adaugam ciupercile si o cescuta de supa de pui.....sau apa.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus aproximativ 15 minute pana s-a fiert carnea si ciupercile. Smantana o amestecam cu faina si o turnam in tigaie,amestecam bine mai lasam sa fiarba cam 5 minute pana se ingroasa sosul si gata!
Poti incerca si varianta de Ciulama cu pipote si inimi, la fel de gustoasa, Ciulamaua cu limba de porc, pentru cei mai indrazneti.
Nu trebuie sa ratezi si varianta de Ciulama cu hribi.