Ciulama cu pipote si inimi

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2018 | 6929 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
    • 500 g pipote si inimi de pui;
    • grasime de gaina;
    • o tija telina apio;
    • 1 morcov;
    • o ceapa;
    • o foaie de dafin;
    • piper boabe;
    • sare.
  • Pentru ciulama:
    • 30 g unt;
    • 50 g faina;
    • 300-500 ml supa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pipote si inimi:

  1. Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare.
  2. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin.
  3. Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele.
  4. Intre timp, se pregatesc legumele. Se curata, se spala, iar cand apa a inceput sa fiarba, se pun in oala.
  5. Se lasa pe foc 60 min.
  6. Cand supa este gata, se pregateste ciulamaua.
  7. Faina se amesteca cu supa, apoi se adauga peste untul topit si se amesteca continuu, pentru evitarea cocoloaselor.
  8. Se adauga pipotele si inimile si se mai lasa cateva minute sa fiarba.
  9. Daca ciulamaua iese prea groasa, se pune mai multa supa.
  10. Se serveste calda, alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote si inimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu piept de pui