Ciulama cu pipote si inimi

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2018 | 7637 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
    • 500 g pipote si inimi de pui;
    • grasime de gaina;
    • o tija telina apio;
    • 1 morcov;
    • o ceapa;
    • o foaie de dafin;
    • piper boabe;
    • sare.
  • Pentru ciulama:
    • 30 g unt;
    • 50 g faina;
    • 300-500 ml supa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pipote si inimi:

  1. Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare.
  2. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin.
  3. Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele.
  4. Intre timp, se pregatesc legumele. Se curata, se spala, iar cand apa a inceput sa fiarba, se pun in oala.
  5. Se lasa pe foc 60 min.
  6. Cand supa este gata, se pregateste ciulamaua.
  7. Faina se amesteca cu supa, apoi se adauga peste untul topit si se amesteca continuu, pentru evitarea cocoloaselor.
  8. Se adauga pipotele si inimile si se mai lasa cateva minute sa fiarba.
  9. Daca ciulamaua iese prea groasa, se pune mai multa supa.
  10. Se serveste calda, alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote si inimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci