Ciulama cu pipote si inimi

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2018 | 6778 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
    • 500 g pipote si inimi de pui;
    • grasime de gaina;
    • o tija telina apio;
    • 1 morcov;
    • o ceapa;
    • o foaie de dafin;
    • piper boabe;
    • sare.
  • Pentru ciulama:
    • 30 g unt;
    • 50 g faina;
    • 300-500 ml supa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pipote si inimi:

  1. Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare.
  2. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin.
  3. Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele.
  4. Intre timp, se pregatesc legumele. Se curata, se spala, iar cand apa a inceput sa fiarba, se pun in oala.
  5. Se lasa pe foc 60 min.
  6. Cand supa este gata, se pregateste ciulamaua.
  7. Faina se amesteca cu supa, apoi se adauga peste untul topit si se amesteca continuu, pentru evitarea cocoloaselor.
  8. Se adauga pipotele si inimile si se mai lasa cateva minute sa fiarba.
  9. Daca ciulamaua iese prea groasa, se pune mai multa supa.
  10. Se serveste calda, alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote si inimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori