Tocam ceapa marunt. Ciupercile le taiem felii.
Pieptul de pui se pune la fiert, eventual cu tot cu piele daca e intreg. Dupa ce s-a fiert pe jumatate il taiem fasii sau cubulete.
Punem ceapa la calit in putin ulei pana devine sticloasa, adaugam bucatile de piept de pui. Dupa ce s-au calit adaugam si ciupercile si lasam la fiert (ciupercile lasa niste apa si nu e nevoie sa adaugam noi apa).
Intr-o tigaie separata punem la incins 2-3 linguri de ulei peste care adaugam faina si amestecam bine. Dupa ce s-a incorporat faina in ulei adaugam supa de pui fierbinte (sau apa fierbinte, sau concentrat de pui dizolvat in apa fierbinte) si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Lasam focul la mimim si adaugam smantana amestecand continuu, adaugam si mararul, putina sare si piper.
Punem aceasta compozitie peste puiul cu ciuperci si lasam la fiert amestecand din cand in cand.
Fixam gustul adaugand sare si piper daca mai e nevoie.
Pofta mare!