Ciulama de dovlecel

de alilianaa in Mancaruri de legume, 22 Mai 2017 | 4547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mai mici
  • 1 ceapa potrivita
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de amidon
  • un graunte de usuroi
  • 2-3 lingurite smantana ( pentru servit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel:

Dovlecelul este spalat, curatat. Asemenea si ceapa. Se trec impreuna printr-un robot de bucatarie.

Intr-o cratita, se pune uleiul de masline. Cand se incalzeste foarte bine, se adauga dovlecelul cu ceapa si se lasa la calit 7-8 minute. Se adauga sare, piper. Se va face foarte repede.

Intre timp, se dizolva amidonul in lapte si se pune peste dovlecel. Se lasa la fiert inca 5-7 minute, cat sa fiarba impreuna cu dovlecelul. Se potriveste cu cele necesare ( daca mai e nevoie) si se adauga oregano. La final, se pune un graunte de usturoi tocat. Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Flori de dovlecel umplute