Pregatim carnea si apoi o punem intr-o oala in care adaugam apa in functie de cata cantitate de ciorba vrem sa facem. Eu am pus cat sa le acopere si sa le depaseasca cu 2-3 degete. Punem apa si sare si lingura de ulei.
Legumele le taiem ca pentru ciorba, morcovul cubulete sau felioare, ceapa marunt, pastarnacul si telina la fel marunt. Le mai putem da si pe razatoare, acum depinde de fiecare cum prefera.
Cat timp pregatim legumele, verificam si carnea, o spumam si apoi cand s-a fiert(furculita intra usor) le adaugam si pe acestea.
Cand legumele sunt aproape fierte punem bulionul sau sucul de rosii si apoi borsul.
Lasam borsul sa fiarba, verificam gustul si punem taieteii.
Cand este aproape gata, punem si patrunjelul tocat, lasam sa dea un clocot si ciobita este numai buna de papat!
1
Mie imi place si leusteanul..dar din pacate nu am avut la momentul in care am facut.