Ciorbita de porc cu legume

de ilinca_rox in Ciorbe, 26 Ian 2014 | 4535 vizualizari

 

In week-end gatesc cel mai mult pentru ca am suficient timp cat sa ma rasfat in bucatarie asa cum vreau, ca in rest sunt pe fuga.
Am facut de toate, inclusiv o minunatie de ciorbita de porc. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase si carne de porc
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 telina mica
  • 1 cardei rosu
  • 2 morcovi
  • 100 g mazare
  • 1 cartof mare
  • 3 linguri zarzavat (bulion)
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • apa
  • sare
  • piper
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de porc cu legume:

Pregatim carnea de porc: o spalam si o punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 5-7 minute, cat sa dea in clocot si sa iasa spuma. Apoi o mai spalam odata si schimbam apa. Toate astea pentru a scapa de spuma murdara de la inceput si carnea sa se fragezeasca putin.

Cat timp carnea este pe foc, putem spala, curata si toca legumele: ceapa, ardeiul, morcovii, telina, cartoful si mazarea.
Apoi le adaugam si pe acestea peste carne. Se lasa la fiert pentru aproximativ 20  de minute, se pune zarzavatul si apoi stoarcem zeama de la o lamaie si o adaugam in oala pentru a acrii ciorba (sau se poate folosi bors). Se mai lasa la foc pentru inca 5 minute.

Se adauga sare si piper dupa gust, iar la final pratrunjelul tocat marunt.

Se serveste cat mai fierbinte cu putina smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ilinca_rox 1

26.01.2014, 20:20

Rocsi 1

27.01.2014, 11:40

Mmm ce buna

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:18

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors