Ciorba taraneasca de pui

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 9 Mai 2013 | 30156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui (de preferat de "tara")
  • 50 ml de suc de rosii
  • o jumatate de radacina de telina
  • 2-3 cartofi taiati cubulete
  • 2 bucati de pastarnac
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 rosie mare
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe albe
  • 1l bors
  • o mana de pastai (eu am avut conservate - facute in casa)
  • verdeturi: leustean si patrunjel verde, loboda
  • sare/delikat dupa gust
  • o mana de taietei de casa
  • smantana si ardei iute pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul, ardeiul gras, morcovii, dovlecelul, ceapa, rosia, pastaile) si le punem la calit in putin ulei. Le adaugam in ciorba, iar cand carnea este aproape fiarta, punem si cartofii taiati cuburi si lasam pe foc cam 20 de minute. Adaugam sucul de rosii si borsul, iar dupa ce da in clocot punem si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu un bulgare de smantana si ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ciorba trebuie sa fiarba la foc mic, intr-o oala acoperita cu un capac, in caz contrar se va tulbura;

2

Puiul de tara si taietii de casa confera un gust deosebit;

3

Nu este necesar sa se adauge ulei, intrucat puiul isi va lasa suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

sengrath 1

10.01.2014, 18:28

PS: ..da am facut si taietii de casa tot dupa reteta ta, dar cu faina integrala de grau! super ( i-am taiat cu o rola de pizza au iesit ok!)

Dya Daniela Andrei 1

11.01.2014, 17:06

Multumesc! Ma bucur ca ti-au placut si ciorbita, si taieteii!

Dya Daniela Andrei 1

11.01.2014, 17:07

Te asteptam cu retete pe site!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec