O ciorbita gustoasa si tare simplu se preparat !
Morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel si radacina de pastarnac se curata, se spala si se taie fideluta sau cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt iar gulia si jumatatea de telina se curata si ele, se spala si se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi.
Pieptul de pui se spala bine, se indeparteaza pielea si se taie sub forma de fasii sau cubulete de marime potrivita.
Intr-o oala se toarna putin ulei si se pun morcovii la calit apoi se pun pe rand ceapa, ardeiul gras, patrunjelul si pastarnacul si se mai lasa putin sa se caleasca pana ceapa devine sticloasa, se adauga gulia si telina dupa care se completeaza cu apa.
Orezul se spala bine si se lasa cateva minute in apa.
Se lasa legumele sa fiarba si din cand in cand luam cu o paleta spuma de deasupra. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga orezul si pieptul de pui taiat si se lasa sa fiarba impreuna.
Intre timp se pregateste separat un amestec din galbenusele de ou si smantana. Se scoate cu polonicul din ciorba fierbinte si se toarna usor peste acest amestec pana ajunge la o temperatura aproximativa cu ciorba din oala.
Cand legumele, orezul si carnea sunt fierte, se potriveste de sare si piper dupa gust si se adauga usturoiul curatat si pisat.
Se trage oala de pe foc si se toarna incet in ciorba amestecul fierbinte de smantana si galbenusuri avand grija sa amestecam bine pentru a evita branzirea smantanii.
Se serveste fierbinte si se poate orna cu verdeata.
Pofta buna !
1
se poate acri cu zeama de lamaie sau cu otet.