Ciorba radauteana cu pui

de tiby in Ciorbe, 4 Apr 2014 | 12101 vizualizari

 

O ciorbita gustoasa si tare simplu se preparat !

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de pui
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2-3 cepe
  • 1 gulie
  • 1/2 telina
  • 1 cana de orez
  • 4 galbenuse de ou
  • 350 ml smantana
  • 1 capatana usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana cu pui:

Morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel si radacina de pastarnac se curata, se spala si se taie fideluta sau cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt iar gulia si jumatatea de telina se curata si ele, se spala si se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi.

Pieptul de pui se spala bine, se indeparteaza pielea si se taie sub forma de fasii sau cubulete de marime potrivita.

Intr-o oala se toarna putin ulei si se pun morcovii la calit apoi se pun pe rand ceapa, ardeiul gras, patrunjelul si pastarnacul si se mai lasa putin sa se caleasca pana ceapa devine sticloasa, se adauga gulia si telina dupa care se completeaza cu apa.

Orezul se spala bine si se lasa cateva minute in apa.

Se lasa legumele sa fiarba si din cand in cand luam cu o paleta spuma de deasupra. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga orezul si pieptul de pui taiat si se lasa sa fiarba impreuna.

Intre timp se pregateste separat un amestec din galbenusele de ou si smantana. Se scoate cu polonicul din ciorba fierbinte si se toarna usor peste acest amestec pana ajunge la o temperatura aproximativa cu ciorba din oala.

Cand legumele, orezul si carnea sunt fierte, se potriveste de sare si piper dupa gust si se adauga usturoiul curatat si pisat. 

Se trage oala de pe foc si se toarna incet in ciorba amestecul fierbinte de smantana si galbenusuri avand grija sa amestecam bine pentru a evita branzirea smantanii.

Se serveste fierbinte si se poate orna cu verdeata.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate acri cu zeama de lamaie sau cu otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

04.04.2014, 19:39

Ce harnic esti mai

delia64 1

05.04.2014, 00:00

MOKUSKA 1

24.04.2014, 10:18

...si uite asa iar imi creste colesterolul , cred ca ma uit la poza asta si mananc ciorba de fasole verde al Motanului.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana