Ciorba asta se numara printre preferatele mele de cand eram copil si cum imi ramasesera cateva costite afumate m-am pus pe treaba.A iesit o minunatie de ciorba de salata ardeleneasca,ca la mama acasa...
Curatam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.
Intre timp desfacem salata foaie cu foaie,o spalam,indepartam impuritatile si o rupem bucatele mici,cat sa nu iasa din lingura cand o mancam :D.
Subtiem smantana cu laptele si decojim rosiile si le pasam la blender.
Punem pe foc o cratita in care punem 5-6 linguri de ulei de masline si punem faina,cand devine usor maronie(mai mult bej) punem rosiile pasate la blender si smantana subtiata,iar daca mai este nevoie punem si 2 polonice de zeama din oala.Cand rantasul da in fiert il punem in oala de ciorba si cand incepe sa clocoteasca punem punem si salata.
Lasam sa fiarba la foc mic inca 15 minute(aproximativ,dar depinde cat de fiarta va place salata),potrivim de sare si piper si dam deoparte,lasam 2-3 minute sa se racoreasca apoi batem oul cu galbenusul cu un praf de sare si adaugam ciorba din oala pana le aducem la aceeasi temperatura,apoi punem ouale in oala impreuna cu usturoi pisat dupa gustul fiecaruia.
Mie ciorba asta imi place numai un pic calduta.
1
eu rup salata deoarece stiu de la altii ca daca o tai cu cutitul devine amara.
2
eu nu am pus niciodata la ciorba omleta,dar daca va place o puteti pune.