Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos

de MIUTA in Ciorbe, 9 Noi 2010 | 25409 vizualizari

 

Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos
In Bistrita o numim Luscos,este o ciorbica delicioasa si usor de facut.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: varza, ceapa, morcov, telina, pastarnac, costita, smantana, oua

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos:

  • o varza de 1 kg,
  • o ceapa potrivita,
  • 2 morcovi,
  • telina,
  • pastranac si patrunjel toate radacina,
  • costita si carnati afumati,
  • 300ml smantana,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • cimbru.
  • marar si patrunjel frunze.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos:

Cum se prepara Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos:

Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la dunstuluit la foc mic 5 minute, se adauga ceapa pe urma pasta de ardei si zarzavatul taiat cubulete se mai lasa cateva minute si se pune apa.In apa se pune la fiert costita taiata cubulete si carnatul afumat taiat rondele.Se adauga sarea si cimbru si se lasa sa fiarba pana e aproape fiarta carnea.Se adauga varza taiata fideluta si se fierbe.

Cand e fiarta varza se pregateste intr-un bol smantana cu galbenusele in care se pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca mereu pana compozitia din bol e fierbine.Se toarna peste ciorba din cratita si se amesteca.La final se adauga putin patrunjel si marar o legatura mare tocate fin.

Sa incercati si reteta Ciorba de varza cu afumatura sau Ciorba de varza cu carne proaspata de porc

Va mai recomandam si reteta Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare