Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

de Constelatialeu in Porc, 1 Feb 2024 | 2114 vizualizari

 

De fel ''mis'' carnivora, ca doar is leoaica conform zodiei....ce sa o mai dau de gard imi cam place carnita, asta nu inseamna ca mananc un porc la o masa...:)))))))))))) doar jumatate, ca nu-s calica....si acum daca ne-am amuzat sa va zic ca mi-a venit asa o pofta de ceva trantit la tigaia aia inventata de chinezi- wok- sa fie cu carnita binenteles, mai aveam niste costita pregatita de mine, adica pusa la saramura apoi afumata dupa bunul plac. Asa ca am trantit o tocanita cu ceapa verde si ardei rosu ( am pus la pastrare in lada frigorifica ) niste cartofi si  binenteles costita. Zic eu ca e o reteta usor de pregatit si foarte gustoasa si merge la fix pentru concursul cu si despre Carne. '' Cele mai bune retete cu carne ''
Pentru Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'' sunt necesare cateva ingrediente: costita afumata, ceapa, ardei, cartofi.
PS. N-am cantarit ingredientele, le-am aproximat, am facut cat sa ne ajunga 2 zile pt. 2 persoane.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''
  • Costita afumata- cca 300 g
  • Ceapa verde- cca 200 g
  • Ardei rosu - cca 200 g
  • Cartofi albi cca - 600 g
  • 1 lingura de amestec legume deshidratate - home made- ceapa, ardei rosu, morcov, pastranac, patrunjel
  • cca 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 l apa
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'':

Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai mici.

Am pus la incins tigaia wok, apoi am adaugat uleiul si am pus costita sa se perpeleasca putin, dupa care am adaugat ceapa si ardeiul ( asa inghetate), am lasat focul mic ca sa se caleasca toate in liniste ( ca eu mai aveam si alte treburi).

Dupa ce s-au calit, am trantit si-o lingura de legume deshidratate, am adaugat cartofii si apa, am amestecat un pic cat sa se imprieteneasca toate ingredientele, am asezat un capac peste tigaie si am lasat sa scada la foc mic.

La final, cand cartofii au fost gatiti si apa a scazut suficient cat sa nu arate a ciorba :)))))))))))))))), am potrivit de sare si piper ( n-am pus sare cand am calit legumele pentru ca avea si costita si legumele deshidratate ). La final am presarat marat tocat ( sau patrunjel pentru cei care nu suporta mararul ).

Sa aveti pofta, eu am avut mai ales ca am savurat tocana cu niste muraturi delicioase.

Vezi si reteta de Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole la ceaun