Bors de legume

de Mihaela11_jo in Ciorbe, 1 Sep 2011 | 9114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari  
  • 2 morcovi mari  
  • 3 dovlecei mici zuchinni  
  • 2 rosii mari  
  • 1 ceapa rosie  
  • ulei de masline  
  • bors Deli’kat de legume  
  • 1 cutie de smantana Nestle ( 170grame)  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 2 linguri de frunza de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume:

Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi.

Dovleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe razatoarea mare; jumatate din morcovi se taie rondele si restul se rad pe razatoarea mare.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie cubulete.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge ulei de masline si se adauga ceapa si se lasa la calit cca 3-4 minute, apoi se adauga cartofii, morcovul si dovlecelul ras; se lasa la calit pana cartofii iau o culoare aurie si uleiul ia culoarea morcovului; astfel ciorba va avea o culoare mai apetisanta.

Se adauga apa fierbinte si restul de legume si se potriveste de sare si piper. Se fierbe ciorbita cca 25 de minute si la ultimele clocote se adauga borsul de legume si frunza de patrunjel. Se drege cu smantana amestecata cu 2 lingurite de faina.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura