Daca tot suntem in luna in care pregatim cu multa carne, m-am gandit sa ma dezlantui si sa pregatesc o reteta tot cu costita de porc,o reteta cu costita si legume, buna rau de sa te lingi pe degete:))
Pentru Reteta de costita la cuptor cu legume sunt necesare urmatoarele ingrediente: costita porc, ceapa, morcovi, condimente, bors.
Iata cum se prepara Reteta de costita la cuptor cu legume
Se pune costita la bait cu cel putin 24 ore inainte de pregatire termica.
Baitul este facut din bors de putina acru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, piper macinat, oregano, rozmarin, sare si usturoi granulat.
Dupa circa 24 de ore se prepara termic costita.
'Se pune in tava de la aragaz cateva bucati mari de folie de aluminiu; peste folia de aluminiu se pune hartie de copt, peste hartie se pune putin ulei de masline, se pun costita, legumele taiate stick-uri, ceapa, usturoiul. Se toarna peste tot ulei de masline din belsug, se aduna hartia de copt peste carne, apoi folia de aluminiu, se pune peste folie o farfurie cu gura in jos sa tina acoperita bine folia si se da tava la cuptor pentru circa 2 ore la foc mare. Dupa doua ore se scoate tava, se dezveleste costita si se mai da la cuptor pentru circa 20 minute, dupa care se poate scoate tava si se serveste.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Vezi si reteta de Coaste la cuptor.